Esittelyluento ratkaisukeskeisestä taideterapiasta ja sen työmenetelmistä

Pispalan Kirjastolla ti 3.4.2018 klo 18.00 - 20.30

Kirsi Salonen on viime vuonna valmistunut Tampereen kesäyliopistosta Ratkaisukeskeisten Taideterapeuttisten Työmenetelmien Ohjaajaksi ja esittelee ensiluennollaan mitä nämä terapiamuodot pitävät sisällään ja kertoo syitä sille, miksi juuri taide vaikuttaa niin vahvasti mielemme hyvinvointiin.

Kirsi on myös ammatiltaan kuvataiteilija ja luonut tiiviisti omaa identiteettiään taiteentekemisen kautta. Terapiaopiskelun aikana myös hänelle aukeni uusia ajatuksia ja odottamattomia näkökulmia omasta elämästään löydettyään taideterapian kautta sellasia puolia itsestään ja maailmasta, mitä hän ei olisi omin neuvoin osannut avata ja tarkastella. Terapiakieli avaa kysymyksillä ihmiselle uusia näköaloja ja näkökulmia katsoa asioita toisin. Taide ja kuvakieli on kautta historian antanut ihmiselle oman yksilöllisen keinonsa ilmaista sisäistä maailmaa ja luomaan pohjan alitajunnan havainnollistamiselle ja siten ratkomaan sisäisiä ristiriitoja.

Parituntisen luennon aikana hän esittelee lyhyesti 12 vuoden aikana tekemäänsä uraa freelancerina ja digitaalisena maalarina ja kuviensa symboliikan ja aikajanan kautta myös kertoo, kuinka taideterapian antamat näkemykset auttoivat häntä oivaltamaan mielenterveyden hoitamisen tärkeyttä ja luomaan reittiä onnellisempaan ja tasapainoisempaan maailmankatsomukseen.

Tarkoitus on käynnistää jatkossa säännöllisesti kokoontuvia pienryhmätapaamisia Pispalan Kirjastossa, jossa voi harjoittaa ratkaisukeskeisiä kuvataiteellisia terapiaharjoituksia kaikenikäisille asiasta kiinnostuneille asiakkaille. Ihmisten olisi vain jatkossa varauduttava tuomaan omia taidemateriaaleja työskentelyä varten.

Luennon lopuksi hän antaa kuulijoille oman etätehtävän, johon jokainen saa rauhassa paneutua kotonaan haluamallaan tavalla ja häneen voi ottaa yhteyttä, mikäli tarvetta on useammalle tapaamiselle ja haluaa sopia henkilökohtaisen terapiajakson.

Tulevaisuus riippuu näkemyksistä ja keinoista nähdä ratkaisuja ongelmiin, mistä niitä ei aina osata etsiä. Etsikäämme niitä yhdessä ja tehdään siitä mielikuvituksekasta ja mukavaa Pispalan Kirjastossa!

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan luentoa tiistaina 3.4. 2018 klo 18.00 - 20.30

terveisin Kirsi Salonen

Kirsi Salonen: Ratkaisukeskeinen taideterapia -luento Pispalan Kirjastolla ti 3.4.2018 klo 18

Pispalan Kirjastoyhdistys ry oli mukana 36. Pispalan Karnevaaleilla lauantaina 20.5.2017.

Pispalan Kirjasto
Pispalan valtatie 21