KIINNOSTAAKO PISPALAN HISTORIA?
TUNNETKO PISPALAA VANHOISTA VALOKUVISTA?

Kaikille avoin keskustelu- ja muistelutilaisuus Haulitehtaalla (Haulikatu 8) keskiviikkona 11.3. klo 18.00 alkaen!

Tilaisuudessa esitellään vähemmän tunnettuja valokuvia Pispalasta ja keskustellaan Pispalan historiasta sekä vanhasta pispalalaisesta elämäntyylistä. Valokuvia on aina 1900-luvun alusta 1980-luvulle asti. Valokuvat on skannattu hyvälaatuisina ja ne esitetään tilaisuudessa valkokankaalle heijastettuina.

Kuvat on valittu sadoista otoksista, joita kotiseutuyhdistys Pispalan Moreeni ry on saanut haltuunsa vuosien saatossa lahjoituksina. Kuvat on nyt ensimmäistä kertaa käyty järjestelmällisesti läpi ja skannattu. Suuressa osassa kuvia ei ole kuvailutietoja, joten kaikki vihjeet kuvauspaikoista, henkilöistä tai kuvaajista ovat enemmän kuin tervetulleita! Tilaisuudessa mukana myös valokuvia Lauri Viita -seuran kokoelmista.

Keskusteluun johdattelee Pispalan historiaan perehtyneitä aktiiveja Pispalan Moreeni ry:stä, Lauri Viita -seurasta sekä Pispalan Kirjastoyhdistyksestä. Toiveena on keskusteleva tilaisuus, jossa sana on vapaa. Tunnistatko kuvista tuttujasi tai sukulaisia? Onko sinulla tarina koskien kuvauspaikkoja?

Mukana muun muassa:
- Kauniita ilmakuvia eri vuosikymmeniltä sekä Pispalasta että Tahmelasta.
- Yksittäisiä kuvia esimerkiksi Pispalan vanhan kirkon sisätiloista, orpokoti Toivontuvasta, Pispalan VPK:sta, Tahmelan vanhimmasta linja-autolinjasta sekä harjun poikki kulkeneista tukkiteistä.
- Runsaasti historiallisen Pispalan teollisuuskuvastoa, erityisesti Näsijärven rantakylältä.
- Historian suuria linjoja löytyy esimerkiksi Pispalan punapäällikön hautajaiskuvista ja hieman iloisempaa tunnelmaa Pispalan ensimmäisiltä karnevaaleilta vuodelta 1982. Seikkaileepa kuvissa Kekkonenkin!

Tervetuloa keskustelemaan ja oppimaan! Tilaisuus sopii sekä juuri Pispalaan muuttaneille että koko ikänsäkin alueella asuneille; ylipäätään kaikille, jotka ovat kiinnostuneet Tampereen kuuluisimman kaupunginosan elävästä historiasta!

Järjestäjinä yhteistyössä:
Pispalan Kirjastoyhdistys, Pispalan Moreeni, Lauri Viita -seura

Tunnetko Pispalaa vanhoista valokuvista? -tilaisuus Haulitehtaalla ke 11.3.2020 klo 18